ОБЛІПИХА

Обліпиха від “Золотої Ягоди” – це не просто ягода, а справжня скарбниця смаку та користі.

       Восени на нас чекають жовтогарячі грона обліпихи, які не лише смачні, але й дуже корисні. Наші ягоди містять 18 з 22 відомих амінокислот, половина з яких є незамінними, що робить обліпиху важливим компонентом у харчуванні.

       Обліпиха багата вітамінами, мінералами та клітковиною, і за своїми корисними властивостями не поступається суперфуду – ягодам годжи. Включаючи її до раціону, ви отримаєте не лише смачну ягоду, а й джерело безлічі корисних речовин.

       Чим корисна обліпиха ?

       Зміцнює імунну систему. Обліпиха містить флавоноїди, які підвищують стійкість організму до інфекцій. Ягоди багаті селеном, відомим своїми антиоксидантними властивостями, що зміцнює імунітет і покращує фертильність.

       Служить профілактикою ранніх ознак старіння. Обліпиха має в своєму складі жирні кислоти омега-3 та омега-6, які сприяють підвищенню рівня колагену, що відповідає за еластичність шкіри.

       Сприяє здоров’ю серця. Ягоди обліпихи багаті антиоксидантами, які допомагають боротися з утворенням тромбів, підвищеним артеріальним тиском і високим рівнем холестерину.

       Захищає травну систему. Ці плоди – одне з небагатьох харчових джерел омега-7, що допомагає у лікуванні та загоєнні виразок шлунку, а також є хорошим джерелом клітковини.

       Насичує організм вітаміном С. Обліпиха містить вітамін С у кількостях, що у 80 разів більші за томати і у 200 разів більші за яблука, що є важливим для нормального функціонування організму.

Кому не варто їсти обліпиху?

       Хоча обліпиха є безпечною для більшості людей, варто бути обережними тим, у кого є захворювання крові, адже ягоди можуть підвищувати ризик кровотеч.